Köszönjük, hogy meglátogatja honlapunkat.

Ismerjen meg minket!

Dr. Szabó Iván 1997. április 1-én lett a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja egyéni ügyvédként, majd 1999. január 14-én alapította meg a Dr. Szabó Iván Ügyvédi Irodát.

A Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda egy gazdasági jogra szakosodott ügyvédi iroda, amely a nemzetközi ügyvédi irodák színvonalának megfelelő szolgáltatást nyújtja ügyfeleinek. Az iroda a magyar piacon egyedülálló szakismerettel rendelkezik a víziközmű-szolgáltatás terén, a World Water Council-nak 2015 augusztusától tagja.

Az Iroda tevékenységében 2006-ban jelentek meg a víziközmű-szolgáltató társaságok, valamint a tulajdonos önkormányzatok részére végzett jogi tanácsadói feladatok, amelyhez fokozatosan gazdasági jogi, ingatlanjogi, valamint a banki finanszírozás területén nyújtott átfogó jogi tanácsadás társult.

A víziközmű-szektorban megszerzett tapasztalatait kamatoztatva a 2010-2011-ben az Iroda végezte el a Magyar Állam többségi tulajdonban lévő öt regionális víziközmű-szolgáltató társaság teljes körű jogi-gazdasági átvilágítását, ezt követően pedig folyamatos jogi tanácsadást nyújtott e társaságok, valamint a többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő MNV Zrt. részére.

A víziközmű-szektor piacvezető ügyvédi irodájaként 2013-ban sikeresen képviselte a Veolia Water SA Magyarországon működő és víziközmű-szolgáltatást nyújtó leányvállalatait [Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.; Szegedi Vízmű Zrt.; Érd és Térsége Víziközmű Kft.; Érd és Térsége Csatornaszolgáltató Kft.] a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal előtt, a víziközmű-szolgáltatói működési engedély megszerzésére irányuló eljárásokban.

A víziközmű iparágban közelmúltban végbement és még jelenleg is folyamatban lévő integráció – azaz szolgáltatói koncentráció – során, az Iroda számos esetben nyújtott jogi tanácsadást víziközmű-szolgáltató társaságok részére a jogi szakértelmet igénylő kérdésekben.

Energetikai jogi tanácsadás keretében szinte valamennyi típusú hazai és külföldi energiapiaci résztvevőnek nyújtottunk már jogi szolgáltatásokat, úgymint termelőknek, kereskedőknek, hálózati engedélyeseknek és energia felhasználóknak.

 

Közhasznú szerepvállalás

- Dr. Szabó Iván 2013 februárjától napjainkig a Visszatérés Alapítvány kuratóriumi tagja;

- 2011. augusztus 19-én Dr. Szabó Iván „A víziközmű szolgáltatás fejlesztése érdekében végzett munkája, a helyi közüzemi szolgáltatások, valamint ingatlanügyi kérdések témakörében folytatott publikációs tevékenysége elismeréseként” a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetésében részesült;

- Dr. Szabó Iván aktív munkával járult hozzá a víziközmű szektorra vonatkozó kódex szintű jogszabály előkészítésében 2011 előtt, valamint a törvény 2011-es hatályba lépését követően folyamatos szakértői közreműködés a szükséges módosítások kidolgozásában.

Víz Világtanács

BME díjkitűzés

további részletek »